Hoppa till sidans innehåll

Gothia-cup

26 JUL 2009 23:21
En cup som våra killar inte kommer att glömma i första taget.
  • Uppdaterad: 26 JUL 2009 23:36

Stämningen var så hög att man nästan kunde känna på den när vi mötte upp vid Skrea IP på söndagen. Vi var på väg till världens största cup, en cup där flera stora stjärnor har visat upp sig genom åren. Och nu var det våra stjärnor från Skrea som skulle visa upp sig för hela världen.

 

Resan upp till Göteborg gick smärtfritt. Skrealagets uppehälle under veckan skulle vara vid Tynnerdsskolan någon kilometer från Frölundatorg. Ett plus var att alla våra gruppspelsmatcher skulle spelas vid Välen en 10 minuters gångväg från Tynnered.

Efter att alla luftmadrasser var uppumpade så var det dags för mat för killarna, medan vi föräldrar fick dra hemåt eller till diverse övernattningsställen.

 

Då var det dags för match mot ett lag från Frankrike på måndagsmorgonen.

En match som spelades i 2x20 min. Vi visade upp ett aggresivt spel med ett frejdigt anfallsspel. Och efter bara några minuter gör vi mål på hörna genom Wille som hittar Erics huvud. Glädjen är total och vi fortsätter att spela bra men i paus är det fortfarande bara en ledning på ett mål.

En något sämre andra halvlek som dock går till vår fördel så vinner vi första matchen med 1-0.

 

Killarna rusar fram till den enormt stora publiken och tackar för stödet.

Annars kan man också nämna om matchen att det bara fanns en boll per plan så försvinner en boll in i det tjocka gräset bakom målet så får domaren tydligen ta vilken boll som helst även om det skulle va en boll med storleken 4, som vi spelade med i flera minuter.

 

Nu var det dags för killarna att traska hemåt och suga på segerns sötma i några timmar innan den stora invigningen på Ullevi skulle börja.

Medan killarna var och käkade åkte flera av oss föräldrar in till Heden för att kolla på andra duktiga lag. Vi hittade ett lag som vi nog trodde skulle bli svårslagna i P14, ett lag från Zambia som hade en medellängd på 1,85 och 75 kilo. Deras första match blev en vinst med 8-0 mot Masthugget. Detta lag hade säkert spelat jämnt mot de bästa lagen i P16 i Gothia.

 

Invigningen blev lika maffig som man trodde, fullsatt och en fantastisk föreställning som slutade med ett lika fantastiskt fyrverkeri.

Invigning var slut vid 22-tiden och killarna tog spårvagnen hem för att nana lite medan vi föräldrar gick ut i Göteborg för att göra staden osäker. Näää så var det nog inte.

 

Ny dag och ett nytt lag väntade för våra hjältar, ett lag från Estland som hade förlorat sin första match med 0-1.

Denna matchen skulle spelas på konstgräset som fanns på Välen. Klart mycket roligare att spela på, än åkern vi spelade dagen före på.

Och killarna forsätter att spela fin fotboll, och utdelningen behöver vi inte vänta speciellt länge på, då en långboll når Matteus som som inte gör något misstag utan lobbar bollen över målvakten på ett underbart sätt.

2-0 kommer också genom Matteus som genom ett långskott överlistar målvakten något tursamt.

Skreapubliken stormtrivs i paus och väntar bara på att domaren ska sätta igång spelet igen. Den andra blir lite mer avaktande från skreahållet men ett viljemål från Danne punkterar matchen till en 3-0 seger.

 

Härligt en poäng i sista matchen på onsdagmorgon skulle betyda att gruppsegern skulle vara klar (tom en liten förlust skulle vi ha chansen).

Men nu var det annat som hägrade för killarna ikväll, Liseberg. Några av föräldrarna tog befälet över killarna klockan 16.00 för att följa dessa till Göteborgs stora nöjescentrum.

Lika snabbt som grabbarna rör sig på fotbollsplanen lika snabbt försvann de på Lisebergsgatan utan en chans för oss föräldrar att följa med.

Under tiden tonåringarna lekte fick vi andra gå längs den fina Lisebergsparken. Men även den kunde visa sig vara något ut över det vanliga med vattenplask på ryggar och bakar eller hur Anders N!!!

 

Vid 21.15 samlade vi ihop oss igen för att ta killarna till ledarna igen. Ledarna som själva hade haft en egen samkväm med andra ledare i Gothia.

 

Ett lätt regn mot ansiktet mötte oss på morgonen vid Välen. Den sista gruppspelsmatchen skulle spelas och det var ett lag från Skåne som hade förlorat båda sina inledande matcher.

Men tyvärr gör Skrea sin sämsta match i Gothia, ingen aggresivitet och vilja att vinna matchen. Men trots dåligt spel vinner vi matchen med 1-0 genom ett underbart frisparksmål av Eric.

Gruppsegern är klar och genom detta slipper vi spela en match till idag och det kan va bra att spara krafterna till morgondagens match.

 

Vi som tyckte att vi hade kollat på för lite fotbollsmatcher under denna vecka letade i matchprogrammet och lyckades hitta en match som vi skulle tycka va rolig att titta på. Böljans duktiga F92 skulle spela gruppfinal mot Mjölby klockan 14.10 ute på Majorna.

Dagen innan hade vi sett de piska upp ett amerikanskt lag med 5-0 så förhoppningarna var stora. Men förhoppningarna grusades redan i första anfallet då Mjölby gjorde 1-0. Trots mycket bollinnehav så lyckades inte Böljan skapa någon jättechans utan Mjölby gjorde också 2-0 som blev slutresultatet.

Med något deppade huvud åkte vi hem till brorsan hus i Örgryte för att grilla och spela lite spel under kvällen, som undertecknad vann (Rappakalja var spelet).

Och då fick vi också ett SMS att F92 hade vunnit sin match i A-slutspelet med hela 9-0.

Med segerns sötma i minnet la man sig i sängen och hoppades att killarna skulle kunna göra några heroiska matcher imorgon.

 

En match som började kl.08.00 på morgonen på en plan vid Ruddalen. Laget vi skulle möta var ett lag från Tyskland som grabbarna hade sett igår då de spelade sin kvalmatch mot ett annat lag som de vann med 4-1. Ett lag med flera stora spelare och ett härligt passningsspel.

Vi visste att chansen fanns om vi presterade en 100% match. Och redan efter två minuters spel får vi en hörna som Viktor Johansson gör mål på genom en halvvolley.

En sådan start som man bara drömmer om.

Men resten av halvleken är det bara försvar som gäller. Får vi tag i bollen blir vi lika snabbt av med den.

Och tyvärr gör tyskarna både 1-1 och 2-1 innan paus.

Och de första 5-6 minuterna i andra ser ut som det gjorde i hela första halvleken.

Men sen händer något och vi har våra bästa 10 minuterna i matchen där vi för spelet dock utan att skapa något riktig vass chans.

Tyskarnas tränare ser mer och mer orolig ut där han drar sina djupa halsbloss. Och de som kan lite tyska i publiken fick lära sig hur man skäller på tyska.

Och efter en kvart kommer chansen vi har väntat på, en frispark några meter utanför straffområdet. En frispark som Eric lägger i kryssribban. Otur!!!

Efter detta orkar vi inte riktigt längre utan åker på två baklängesmål i slutminuterna.

Förlusten skrivs till 1-4.

Inte mycket att hänga läpp över tyskarna var bättre och hade garanterat legat i toppen på Hallandsserien.

 

Gothia är slut men att vinna gruppspelet i denna turnering är stort riktigt STORT. Och sen förlora mot ett så pass bra lag som detta tyska laget var, är inte mycket att göra åt.

 

Ni har gjort en fantastisk bra turnering killar, ta med detta spel till höstsäsongen så kommer alla lagen få problem mot er.

Det jag tänker mest på är eran aggresivitet när ni inte har bollen och eran vilja att aldrig vilja förlora. Plus att ni här ett jävligt gött gäng, trots att det finns någon förälder som gormar mer än de flesta vill den personen bara att det ska gå så bra som möjligt för er.

 

Vi föräldrar tackar också våra kära tränare till en underbar vecka.

Vad skulle vi göra utan er. TACK.

 

Skribent: Hans "Cola" Johansson

swish

---------------------------------------

 Ett stort TACK till våra bussponsorer        Larmtjänst        


Bussbokning>>>

------------------------------

Skrea IF finns även på
facebook2

twitter_thumb

insta

---------------------------------------

Ahlgren & Co-FC-HIRES

 

Intersport 2013

---------------------------------------

Ange alt-text här.

 

Postadress:
Skrea IF - Fotboll
Golfvägen 6
31172 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034650042, 034650741
Fax: 034653414
E-post: This is a mailto link

logga