Hoppa till sidans innehåll

Heroiska tigrar tog guld i Eskilscupen

04 AUG 2014 17:04
Bara en gång på 2000-talet har ett lag från Falkenbergstrakten vunnit Eskilscupen på tjejsidan. 2007 vann Böljan i klass F-14. Nu har ett lag till sällat sig till dom som vunnit. Skrea IF F-13 är vinnare av Eskilscupen 2014.
  • Skapad: 04 AUG 2014 17:04

Vi tar det från början, på torsdag eftermiddag lämnade hungriga tigrar Skrea IP för avfärd mot Helsingborg. Tjejerna var hungriga på guld efter den oturliga och orättvisa strafförlusten i Gothia cup. Redan på plats märktes  att det var ett sammansvetsat gäng som bestämt sig för att bjuda på sin bästa fotboll, redan här kan nämnas att tjejerna skött sig exemplariskt. Mycket skratt o lek men oxå disciplinerade tjejer som gick o la sig i tid på kvällarna.

 

Första matchen spelades kl 08:00 på fredag morgon mot Sävedalens IF, en förmodad tuff match då Sävedalen vann cupen året innan. Sävedalen är en fantastisk klubb som har en uppsjö av spelare, åker oftast med 2 jämna starka lag på cuper,. Så även denna gången. Matchen är inte mycket att säga om, vi spelar ut vårt register och vinner med 3-0. Resultatet var i underkant, bra start. Andra matchen i gruppen spelades mot Landsbro IF, här gör vi en ny kanonmatch och vinner med 7-0. På eftermiddagen fick tjejerna shoppa av sig lite på Väla.

 

Sista gruppspelsmatchen på fradagen var ren gruppfinal mot duktiga Glumslövs IF, här gällde det att vinna för att undvika en svår kvalmatch mot duktiga Ingarö. Tyvärr är inställningen dålig i matchen, möjligtvis underskattning? Det går inte mot ett duktigt lag som Glumslöv, vi förlorar helt rättmätigt med 3-1. En eloge till Glumslöv, trevliga ledare och ett lag som alltid försöker spela teknisk fotboll. Efter matchen gällde det att ladda om snabbt, vi har ett bra snack på rummet vad vi måste förbättra. Vi har satt oss i en knivig sits, om 2 timmar skall vi möta Ingarö i kvalet till A-slutspel,. Ett av Stockholms bästa lag. Vinst och vi är direkt klara för kvart, förlust så blir det B-slutspel. Jag citerar referatetet från Ingarös hemsida, "det kändes direkt att det var nerv i matchen och mycket stod på spel, detta kunde varit en final. Skreas snabba spelare satte full fart och tryckte på mot Ingarös mål". Matchen blir ett nervpiller, vi trycker på rejält första 10, där kunde vi avgjort matchen. Spelet jämnas ut och det är ovisst, med 8 minuter kvar blåser domaren straff till Skrea. Jonna är iskall när hon sätter bollen intill stolpen. Vi fredar oss sen bra men Ingarö får en stor chans, då kliver en ditills ganska sysslolös Moa fram och räddar ett friläge, en matchavgörande räddning. Vi vinner med 1-0. Här visar laget återigen hjärta o själ samt en enorm karaktär. På bara 2 timmar förändras vi till det topplag vi skall vara. En otroligt bra laginsats, det skulle komma mer...

 

Nu hade vi plötsligt spelat till oss en fördel, direktavancemang till kvarten, skönt att slippa en tidig åttondel i tropisk värme. Tjejerna fick njuta med lite disco på kvällen, 22:30 var tigrarna i säng och sov sött.

 

Lördag och dags för finalspel, vi känns starka. Vi pratar om fortsatt fokus och rätt inställning, alla lag som är kvar är tuffa motståndare. I kvarten mötte vi en ny bekantskap , IK Waria från Norrköping. Spelet är på motståndarnas planhalva hela matchen nästan, stolpe och ribba är i vägen. Resultatet är märkligt nog 0-0 i halvlek. I andra trycker vi på och vinner med 3-0, en bra kvartsfinal.

 

I semi väntade ett välbekant o välmeriterat gäng, IF Centern från Halmstad, ett lag som vi haft många tuffa och roliga matcher mot. Det här var lika mycket finalstämpel som matchen mot Ingarö. Vi skulle få bekänna färg, vår lagkapten (Tilde) skadad och ur spel, andra jobbiga skador gjorde att stort ansvar vilade på övriga. Centern mönstrade oxå en mycket stark uppställning, 2 riktigt duktiga 00:or varav en redan nätat i damlaget. Matchen blir oxå mycket tuff och välspelad, det står 0-0 i halvlek. Andra är oxå jämn, inte så mycket målchanser. Kanske att vi ändå kommer lite lättare till farliga lägen även om det är tight. halvvägs in i matchen får Alva bollen utanför straffområdet, klipper till på halvvolley ribba in, väldigt snyggt mål som bar en målskytts signatur. Vi gör 2-0 med 5 min kvar, men fotboll vänder snabbt. Centern reducerar till 2-1 med 3 min kvar. I anfallet efter stormar Wilma fram på kanten och skjuter i ribban. I slutet får Centern en farlig frispark, vi blockerar skottet och vinner matchen. Hela laget gjorde en grym laginsats, extra beröm till backlinjen (Tove,Tea o Elsa) som får stopp på Centerns giftiga anfallare. Tungt för Centern såklart, men alltid lika roligt att mötas, synd det inte var i finalen.

 

I finalen mötte vi Brämhults IK, vi är mycket laddade och spelar ut hela registret. Vi vinner med hela 4-0. Ett mål skall sent glömmas, en hörna som Jonna möter på volley perfekt, pang upp i nättaket. Även Molly gör ett snyggt mål på genombrott. 48 lag deltog i vår klass, några av dom topplag. Skrea tigers kunde dock ingen rå på, återigen en mycket välmeriterad cupseger, av alla segrar är det nog bara vinsten i Stockholm som smäller lika högt.

 

Som avslutning vill jag hylla hela laget, alla tjejer som varit med har starkt bidragit. Vi är ett jämnt starkt lag med olika kvaliteer, det handlar inte om 1 eller 2 spelare. Att träna detta lag är det roligaste som finns. Tack än en gång alla underbara tigrar. Som avslutning såg vi våra bästa polare i Nättraby vinna sin klass, avslutningen blev ett enda stort kramkalas med kärleksförklaringar till höger o vänster, som taget ur en fin saga med ett lyckligt slut. Glöm inte en sak. FOTBOLLEN FÖRENAR!

 

/Stolta ledare

 

 

Skribent: Daniel Miceli
Epost: This is a mailto link
Skrea IF - F 01
Golfvägen 6
311 72 Falkenberg
Telefon: 0346-500 42
E-post: This is a mailto link

Cykla med Skrea 


Registrera det funna lösenordet>>>

 

swish

---------------------------------------

 Ett stort TACK till våra bussponsorer        Larmtjänst        


Bussbokning>>>

------------------------------

Skrea IF finns även på
facebook2

twitter_thumb

insta

---------------------------------------

Ahlgren & Co-FC-HIRES

 

Intersport 2013

---------------------------------------

Ange alt-text här.

 

Postadress:
Skrea IF - Fotboll
Golfvägen 6
31172 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034650042, 034650741
Fax: 034653414
E-post: This is a mailto link

Se all info

logga